05 Februari 2009

PIMPINAN PAKATAN RAKYAT BERKUMPUL DI RUMAH MB

Petang ini seluruh Pimpinan PAS Pusat termasuk Datuk Seri Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan pimpinan tertinggi ketiag-tiga parti. Datuk Seri Tuan Guru Hadi Awang yang baru pulang dari Gaza tanpa berehat panjang terus bergegas ke Perak. Mereka akan berbincang bagi mementukan tindakan seterusnya bagi menyelamatkan demokrasi dan mempertahankan hak rakyat. Turut hadir YAB MB Selangor, Kedah dan Ketua Menteri Pulau Pinang.
SOLAT HAJAT DAN MUNAJAT PERDANA DI STADIUM NEGERI
Solat Hajat dan Munajat Perdana yang bertukar dari Kuala Kangsar ke Kediaman MB bertukar ke Stadium Negeri atas nasihat pihak keselamatan. Orang ramai dinasihatkan tidak melakukan provokasi, kekacuan dan bertindak diluar batasan undang-undang. Rakyat Perak diminta bertenang, berdoa dan solat hajat memohon kepada Allah swt supaya Kerajaan Pakatan Rakyat dapat dipertahankan. Solat Hajat dan Munajat Perdana akan dipimpin oleh Dauk Tuan Guru Presiden. Semua pimpinan tertinggi dan MB akan memberi ucapan selepas Solat Hajat.

Nizar terpaksa menyampaikan sembah derhaka kepada tuanku sultan - alhusseyn

Dato Seri Anwar Ibrahim sedang berbincang dengan Dato seri Nizar di kediamannya di sini.Lim Kit Siang dijangka akan hadir sedikit masa lagi sementara tuan guru dalam perjalanan di Simpang Pulai.
Mengikut cerita Setiausaha akhbar MB, Anuar Hashim, Sultan tiodak mahu membubarkan Dun tetapi meminta agar MB Nizar meletakan jawatan Menteri Besar.
Dato Seri Nizar terpaksa mendatangkan sembah derhaka menolak perrmintaan kebawah duli yang jelas berpihak kepada BN/ Umno.
Orang ramai berpendapat adalah lebih molek jika Tuanku berpihak kepada rakyat - menyerahkan semula mandat kepada rakyat untuk memilih.