31 Mac 2009

Turun Padang !!! Mesra Rakyat !!! Ayuhh !!!

Calon PAS Mesra Rakyat
Dilulus terbit pada Tuesday, March 31 @ 17:21:56 MYT oleh TokPenghulu
Kenyataan Media Oleh rusly_islam

"AIR KUNING, 31 Mac : PAS membuat pendekatan dengan memastikan calon iaitu Dato' Ir Hj Mohammad Nizar Jamaluddin yang mewakili Pakatan Rakyat yang bertanding untuk pilihanraya kecil Bukit Gantang itu bersikap mesra dengan rakyat. Ini dapat dilihat sendiri apa yang telah di lakukan oleh calon PAS itu apabila turun padang bertemu dengan rakyat.


Calon PAS itu dapat menyesuaikan diri dengan masyarakat disemua peringat umur dan dalam semua keadaan. Setiap kali calon PAS bertemu dengan rakyat di sesuatu tempat, sambutan oleh masyarakat setempat dekat tidak kira Melayu, Cina dan India, tidak menghampakan malah menakjubkan kerana begitu ramai yang datang ingin bertemu dengan beliau dengan lebih dekat lagi.
Pengarah Operasi Pilihanraya Kecil Parlimen Bukit Gantang, Haji Asmuni Awi, berkata dalam sidang media hari ini bahawa beliau merasai sokongan yang diberikan oleh semua pihak jelas menunjukkan tohmahan yang dilemparkan kepada Nizar sebagai calon yang menjadi boneka DAP itu tidak benar sama sekali.

Ini dapat dilihat dengan sikap calon PAS itu boleh menyesuaikan diri dengan semua pihak dan juga jika dilihat semasa hari penamaan calon baru-baru ini begitu ramai penyokong Pakatan Rakyat membanjiri tempat penamaan calon itu berbanding penyokong Barisan Nasional. Bukan hanya kaum Melayu bahkan turut turun padang adalah dikalangan kaum Cina dan India yang turut sama membawa sepanduk-sepanduk mereka bagi menyatakan sokongan kepada Ir Nizar.

"Pendekatan lawan yang melontarkan tohmahan bahawa Nizar menjadi boneka DAP merupakan satu pendekatan lama yang dikitar semula dalam keadaan calon mereka sukar untuk bergaul dan ramah dengan rakayat", tegas beliau lagi.

Sementara itu, media turun melontarkan persoalan mengenai dalam tempoh 3 hari berkempen, bagaimana pendekatan Pakatan Rakyat lakukan untuk menembusi kubu kuat BN, kata Asmuni ;


" Pakatan Rakyat telah menyatakan bahawa kami menggunakan pendekatan 3 M iaitu, ‘Menerang, Mendampingi dan seterusnya Menawan’ hati para pengundi dimana alhamdulillah dengan pendekatan itulah Pakatan Rakyat telah dapat memasuki beberapa kubu kuat BN itu dalam tempoh beberapa berkempen ini".

Semua sedia maklum bahawa BN telah menyalahguna kuasa terhadap jentera kerajaan dimana mereka menggunakan tentera, media secara seluas-luasnya dalam masa berkempen. Merek menekan pihak Pakatan Rakyat dengan tidak memberi peluang kepada Pakatan Rakyat untuk muncul di kaca televisyen, radio dan sebagainya.


Bagi pihak Pakatan Rakyat ianya tidak menjadi masalah kerana rakyat telah dapat menilai parti yang mana bersikap telus dan adil untuk menegakkan kebenaran.


Kesimpulannya, sokongan dari rakyat terhadap Nizar adalah semula jadi dan pendekatan yang dibawa oleh Pakatan Rakyat tidak membataskan mana-mana perkauman, keturunan dan agama.

Untuk lihat video kenyataan media klik pada link Video PRK059 ini

"

Tak adil ! Tak adil !! sungguh tak adil..!!!!

KETIDAK ADILAN SPR MULAI KETARA DI BK. GANTANG -Misbah

Malam tadi saya bersama rakan petugas pilihanraya Bk. Gantang sempat membuat lawatan ke beberapa pos PAS di DUN Trong. Dalam perjalanan ke pos-pos tersebut, beberapa ceramah yang dianjurkan oleh BN sedang berlangsung, kebanyakan program kempen BN diadakan di Dewan Orang Ramai. Antara Dewan Orang Ramai yang digunakan oleh BN dalam kempen mereka ialah Dewan Bunga Raya, Changkat Jering, Dewan Orang Ramai Pekan Trong, dan beberapa tempat yang lain. Selain itu, saya melihat sendiri, Dewan dan Balai Raya turut digunakan oleh BN sebagai Bilik Gerakan mereka.Dalam perjalanan pulang, saya singgah di Bilik Gerakan PAS Trong. Sebelum itu, berlangsung satu ceramah yang dihadiri oleh beberapa pimpinan Pakatan Rakyat Pusat dan Negeri. Dalam masa yang sama, di Dewan Orang Ramai Trong yang berhadapan dengan Bilik Gerakan PAS Trong juga sedang berlangsung kempen BN.Saya diberitahu oleh petugas-petugas PAS di situ, SPR yang kebetulan memantau ceramah-ceramah politik PAS dan BN malam itu telah cuba memberhentikan ceramah PAS kerana telah melewati jam 11 malam. menurut peraturan yang dipersetujui antara kedua-dua parti dengan SPR serta pihak polis bahawa ceramah-ceramah pilihanraya hendaklah ditamatkan jam 11 malam di kawasan luar bandar dan jam 12 malam di kawasan bandar. Pelik peraturan ini. Dalam pilihanraya umum dulu tidak pernah ada peraturan menamatkan ceramah jam 11 malam di luar bandar, sekarang ada pula peraturan seumpama itu.Cubaan SPR cuba memberhentikan ceramah tersebut dibantah oleh petugas-petugas dan penceramah PAS, kerana dalam masa yang sama BN masih terus berceramah di Dewan Orang Ramai yang berhadapan dengan Bilik Gerakan PAS, sedangkan mereka baru pulang dari memantau ceramah anjuran BN di tempat tersebut. Petugas dan penceramah PAS mendesak SPR hentikan dahulu ceramah BN sebelum PAS berbuat demikian, mereka cuba berdolak dalik, akhirnya petugas dan penceramah PAS termasuk Dr.Maria (Ahli Parlimen Kota Raja) memaksa SPR ke tempat BN berkempen untuk menghentikan ceramah mereka. SPR bersama petugas-petugas PAS dan Dr. Maria sendiri ikut sama ke sana bagi memastikan SPR mengambil tindakan sama. BN memberi alasan tidak tahu yang ceramah pilihanraya di luar bandar mesti dihentikan jam 11 malam. Setelah SPR bertindak demikian, barulah ceramah PAS dihentikan.Inilah sikap ketidak adilan SPR dalam mengendalikan pilihanraya kecil Bukit Gantang. Sepatutnya SPR juga mesti menghalang BN dari mengguna semua premis milik kerajaan untuk kegunaan parti samada sebagai bilik gerakan atau tempat ceramah. BN boleh marah kepada Hj Nizar hanya kerana menjadi imam Solat Maghrib dan dituduh merampas masjid dan tugas imam untuk kepentingan politik, tetapi dalam masa yang sama semua premis kerajaan digunakan oleh UMNO untuk kepentingan politik BN.

Posted by MisbahulMunir at 2:32 AM 2 comments

Slogan menarik di Bukit Gantang !!!!Isu Nizar jadi Imam !!!!

TAIPING (30 Mac): Jawapan imam ini, ana petik dari blog aabo@anak sengat berkaitan dengan isu rampas kuasa di masjid dek kerana DS Ir Haji Mohamad Nizar, Jamaluddin calon Pakatan Rakyat pada PRK P059 yang menjadi iman di Masjid Simpang, manakala Dr Zambry AK dan TS Muhyidin Yassin menjadi makmun.
Kata Imam: Memang saya yang jemput Nizar jadi Imam semasa solat Magrib di Masjid Simpang Taiping.

Anak Sengat dapat bercakap dengan Pak Imam itu mellalui talian hanfonnya.. Pak Imam dalam perjalanan ke Kuala Lumpur. Mungkin memikirkan nasibnya yang akan terjadi selepas ini.
Pak Imam: . ” Memang ana imam yang bertugas masa tu dan memang ana yang jemput DS Nizar jadi imam”Masa ana datang Maghrib, DS Nizar telah ada, memang ana difahamkan beliau akan solat di situ..tak pulak dengar cerita umNO nak buat bacaan Yasiin. Mungkin depa dah tahu DS Nizar nak ke situ… ( mengikut catatan, Zamri memang banyak kali di apati menjejaki DS Nizar setelah DS Nizar hadir di sesuatu tempat sejak mula merampas kuasa ) Ana tak perasan ada Zamri dan TS Muhyiddin Yassin.. Ana terus bagi pada DS Nizar jadi imam.

Selesai menjadi imam dan wirid DS Nizar melepaskan pembesar suara lalu diambil oleh seorang imam luar yang diangkut ke situ (dia habak dia ustaz MPT: Bior betul beb !-MPT mana ada jawatan ustaz). Ana minta diserahkan pada anak pembesar suara itu, tetapi dia enggan menyebabkan anak meninggikan suara. mengatakan “ana imam di sini”.
Terkejut lalu dia terus menyerahkan ana mikrofon tu. Ana pun jemput orang yang jadi imam tadi hurai ayat “wa’tasimu” (aliImran) untuk beri tazkirah. Tiba tiba orang umNO bantah tak mahu tazkirah..politik kata mereka. Oleh kerana agak kecoh ana pun serah untuk baca Yasin. DS Nizar turut berada bersama ketika membaca Yasiin. Zamri telah keluar sebelum Yasiin dibacakan..tinggal Muhyidin dan Calon Ismal Safian.
Kalau DS Nizar bagi Tazkirah ana cadang nak jemput pulak Zamri lepas tu…sahabat saya menambah…lepas ni mungkin kena pecat le ana…katanya menamatkan bualan.
Inilah cerita dari mulut insan yang terlibat dan tiada kepentingan dalam cerita ni. Dari dulu hingga kini dan selamanya tak boleh dipercayai. Bacalah dalam blog-blog yang ada dalam Blog MB pun ada, Setpol pun ada…macam macam ada.
Kesimpulan :
Nizar dijemput oleh imam bertugas bukan merampas sebagaimana cerita bohong Zamri . Nizar bertolak ansur dan bersedia membaca Yasiin bersama dalam majlis walaupun imam luar yang diangkut menjadi khalifah hari tu..

Dipetik dari : http://perakdaily.com/?p=728
Back to top
View user's profile Send private message