16 Mei 2010

Tumbangnya Keangkuhan BN Di Sibu. Sarawak Bukan Lagi Simpanan Tetap BN.

Keputusan RASMI:

BN: 18,447
DAP: 18,845
Bebas: 232
Majoriti: 398.

Baru padan dengan muka UMNO BN!

Kita telah peringatkan jangan dilawan hukum Tuhan yang mengharamkan judi, tapi UMNO BN lawan jugak, akhirnya terkangkang di Sibu sekalipun Pakatan Rakyat sendiri melalui jalan sukar untuk mencapai kemenangan di situ.

Namun, kuasa Tuhan, sekalipun BN merasa begitu angkuh akan mencapai kemenangan di Sibu dengan lansung tidak menghiraukan panggilan kepada kebenaran dan keadilan, akhirnya dihukum di kerusi Parlimen Sibu.

Difahamkan majoriti pengundi Melayu yng menjadi penentu keputusan PRK Sibu telah menolak BN.

Rasuah politik Datuk Seri Najib Razak yang membuat janji saat-saat akhir sebelum kempen pilihan raya kecil Sibu dengan mengatakan kesediaan kerajaan pusat memberi bantuan kewangan kepada penduduk di sini. Perdana Menteri muncul di kubu kuat DAP sambil mengumumkan dana RM5 juta bagi projek mitigasi banjir di Rejang Park.

Masyarakat Sibu khususnya dan rakyat Malaysia amnya sudah tidak hairan dengan habuan juta-juta Najib, kecuali katak-katak yang melompat tempohari.

Najib boileh tabur wang juta-juta lagi untuk memahat dirinya sebagai PM namun kuasa Tuhan tidak akan mampu dibendung dan dilawan sepertimana tewasnya Qarun dengan hartanya bedepan kuasa Allah.